skip to Main Content
Visie

Biologische Nederlandse wijn
De natuur is onze leermeester en elk jaar leren wij weer bij. Mede door klimaatverandering krijgen wij met extra uitdagingen te maken, zoals zonnebrand, extreme hitte en droogte. Zorgvuldige keuze van druivenrassen voor nieuwe aanplant is dan extra belangrijk. Daarnaast maken deze uitdagingen nog duidelijker hoe belangrijk een gezonde bodem is: Een bodem die bedekt is met planten, waarin humus-opbouw plaatsvindt en voeding en water kan worden opgeslagen en gebufferd.

Domein Aldenborgh zet daarom op 3 nieuwe hectares in op een Arbustum: een boomwijngaard, waarbij Turkse Hazelaar-bomen als ondersteuning moeten gaan dienen voor de druivenranken. De bomen brengen water naar hogere grondlagen, brengen leven in de bodem en bieden wat schaduw in de zomer. Daarnaast imiteren wij met de bomen de natuurlijke habitat van een druivenrank: de bosrand. Komende jaren werken wij nog verder aan aanpassingen in maaibeheer en uitzaai van diverse bloemenmengsels ten behoeve van het verder vergroten van insecten-populaties.
Wij proberen door middel van symbiose de beste en meest exclusieve Nederlandse wijn te serveren. Wij horen daarom graag wat jullie ervaringen zijn geweest over onze Nederlandse wijn.

Back To Top
You must be 18 years or older to visit the wine shop.

By closing this notification, you declare that you are 18 years or older.

Close search
Winkelmand