skip to Main Content

Eyra Pinot Gris Brut

35,95

Categorie:

Beschrijving

Eyra Pinot Gris Brut

 

Eyra komt uit het oud-Noors en betekent zoveel als burcht. Ten tijde van Karel de Grote stond er in de buurt van de Aldenborgh wijngaard een burcht. Het naastgelegen dorp heette Eyra, wat later Eys werd. Een prachtig gestileerde fles vol mousserende biologische wijn gemaakt volgens de Methode Traditionelle, dus met 2e vergisting op fles.

Een blend van oogstjaren 2010, 2011 en 2015 en enkel van de biologische Pinot Gris, en de combinatie van methode en druif kom je niet vaak tegen. Ondanks de oudere jaargangen is de wijn verrassend kwiek. Aan de fruitkant duikt er nog wat steenfruit en citrus op, maar het is vooral de kruidigheid (o.a. dille en laurier) die naar voren komt. Zijdezachte mousse, laag in de alcohol en tegelijkertijd een vollere wijn met aan het eind een verfrissende afdronk.

Eigenlijk zou je deze Eyra even in een karaf moeten laten luchten, dan geeft deze wijn zich pas echt goed bloot en ervaar je de ware complexiteit ervan. Dit is echt een eetwijn die aan tafel veel kan hebben. Salades, vis, schaal- en schelpdieren, maar zeker ook als verrassende tegenhanger van wit vlees.

De levertermijn van onze wijnen is 3-5 werkdagen.

Back To Top
Wijn excursie & proeverij! 7 augustus op domein Aldenborgh!

Van bodem tot wijn. 

Meld u nog snel aan!

Wijnexcursie & proeverij in samenwerking met SlowFood Amsterdam & Kiss the ground 

Close search
Winkelmand