skip to Main Content

Eyra Riesling Brut 2011 Millésimé – Limited Edition

Categorie:

Beschrijving

Eyra Riesling Brut 2011 Millésimé – Limited Edition  (gereserveerd) 

Vanwege de beperkte voorraad niet leverbaar. Mailen voor meer informatie.

Eyra komt uit het oud-Noors en betekent zoveel als burcht. Ten tijde van Karel de Grote stond er in de buurt van de Aldenborgh wijngaard een burcht. Het naastgelegen dorp heette Eyra, wat later Eys werd. Een prachtig gestileerde fles vol mousserende wijn gemaakt volgens de Methode Traditionelle, dus met 2e vergisting op fles en uiteraard volledig biologische (en zelfs op symbiotische wijze)!

 

Meer dan 10 jaar oud, maar nog steeds strak overeind. Hoe ouder hoe beter lijkt het wel bij deze Riesling uit 2011. Verleidelijke waaier aan aroma’s, van steenfruit en wat goût-de-pétrol, vaak typerend voor oudere Riesling tot lichte rokerigheid, in dit geval een aroma van tijd. Indrukwekkende lengte qua afdronk, doet in alles verlangen naar een tweede glas.

 

Eigenlijk zou je deze Eyra even in een karaf moeten laten luchten, dan geeft deze wijn zich pas echt goed bloot en ervaar je de ware complexiteit ervan. Imponerend als aperitief, maar ook zeker geschikt om aan tafel mee verder te gaan bij diverse gerechten met salades, vis, schaal- en schelpdieren.

De levertermijn van onze wijnen is 3-5 werkdagen.

Back To Top
Wijn excursie & proeverij! 7 augustus op domein Aldenborgh!

Van bodem tot wijn. 

Meld u nog snel aan!

Wijnexcursie & proeverij in samenwerking met SlowFood Amsterdam & Kiss the ground 

Close search
Winkelmand