skip to Main Content

Eyra Riesling Brut

35,95

Categorie:

Beschrijving

Eyra Pinot Gris Brut

Eyra komt uit het oud-Noors en betekent zoveel als burcht. Ten tijde van Karel de Grote stond er in de buurt van de Aldenborgh wijngaard een burcht. Het naastgelegen dorp heette Eyra, wat later Eys werd. Een prachtig gestileerde fles vol mousserende wijn gemaakt volgens de Methode Traditionelle, dus met 2e vergisting op fles en uiteraard is ook deze wijn biologisch!

Deze mousserende Riesling is een blend van oogstjaren 2011 en 2013. Het is alsof de Kundersteen in de wijngaardgrond je toespreekt, en dan is de term mineralig nooit ver weg. Dit is alles wat Riesling zo mooi maakt: frisse zuren, rijp boomgaard- en steenfruit, met een aangenaam bittertje aan het eind. En dat alles omlijst met zachte bubbels. Genieten!

Eigenlijk zou je deze Eyra even in een karaf moeten laten luchten, dan geeft deze wijn zich pas echt goed bloot en ervaar je de ware complexiteit ervan. Uitstekend als aperitief, maar ook zeker geschikt om aan tafel mee verder te gaan bij diverse gerechten met salades, vis, schaal- en schelpdieren.

De levertermijn van onze wijnen is 3-5 werkdagen.

Back To Top
Wijn excursie & proeverij! 7 augustus op domein Aldenborgh!

Van bodem tot wijn. 

Meld u nog snel aan!

Wijnexcursie & proeverij in samenwerking met SlowFood Amsterdam & Kiss the ground 

Close search
Winkelmand